onsdag, november 26, 2008

J P Jacobsen center


Så er centeret åbnet, midt i Thisted. Jeg har før givet ondt af mig på grund af mangelen på æstetiske hensyn, og selvfølgelig har jeg og de andre kritikere ret. Det er en meget stor ting af stål og glas fra en brusekabine der er landet midt i Thisted. Storegade er blevet til en snæver gyde, fra at være byens strøg. Hvorfor er der i øvrigt ingen planlæggere eller arkitekter der forsøger at forsvare byggeriets udseende?
Det har selvfølgelig ikke hindret mig at tage stedet i øjesyn, og jeg må konstatere, at vi bliver mere og mere civiliserede i Thisted. Vi har længe haft McDonalds, og nu får vi både Føtex og H&M på en gang, og oven i købet er der rullende trapper. Så mangler vi ikke ret meget i at være der.
I øvrigt er det ikke særligt spændende at komme ind i centeret. Det ligner, at tresserne er kommet til byen. Tænk, hvis man som i Hjørring havde lagt et bibliotek sammen med butikkerne. Men her i Thisted drømmer vi om et kulturhus med fjordudsigt, så det har på intet tidspunkt været på tale at gøre som i Vendsyssel.
Nå nu ligger huset der med mulighed for at shoppe i tørvejr, og man kan jo heller ikke se centeret inde fra bygningen.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Stud.med sagde ...

hej..
Kan det siges at J.P Jacobsen center har en grønlig facade?? Har lavet et væddemål, men er kommet i tvivl da det er længe siden jeg sidst har set centeret...
mvh

Henrik sagde ...

Hej
Facaden er af glas med en grønlig tone. Må jeg foreslå, at i deler lige over?

Casper | Borgerlig bums sagde ...

Facaden er som den "grå-grøn-grumsede Limpopoflod"...