mandag, december 15, 2008

Appelsinmarmelade

Her skulle have stået en kommentar om arkitekturen i Thisted Midtby. Men i stedet for at skrive, gav jeg mig til at lave appelsinmarmelade. Opskriften er en kombination af flere, som jeg har fundet på nettet.
1,1 kg citrusfrugter, flest appelsiner, enkelte citroner.
1 kg syltesukker - det der nymodens med pektin i.
1 dl vand.
Appelsinerne skrælles med en kartoffelskræller, og de tynde skræller lægges til side. De hvide hinder skæres af og kasseres. Der skal være ca. 1 kg appelsin tibage. Appelsinerne skæres i både og lægges i blenderen. De tynde skræller skæres i strimler og koges i vandet i ca. 10 min.
I mens de koger blendes appelsinerne grundigt. Appelsin-pulpen kommes i gryden og koges sagte med skrællerne i godt og vel ½ time. Husk at røre. Derefter kommes syltesukkeret i og marmeladen koger videre i 15 min. Marmeladen hældes på rengjorte og skoldede glas.
Denne opskrift giver en knap så bitter marmelade.
Hvis du har lyst til at læse om Thisteds bygninger, så se i dagbladet, hvor Arkitekt Robert Mogensen og dagbladets fotograf Klaus Madsen har fundet nogle interessante, men ikke nødvendigvis smukke bygninger.

2 kommentarer:

Jesper Hansen sagde ...

MTHøjgaard, der jo repræsenterer nogle af Danmarks stolteste traditioner inden for ingeniør-kunsten, har lige lanceret en ny og aldeles glimrende, meget spændende hjemmeside med fokus på virksomhedens glorværdige fortid - og sandelig om der ikke er blevet plads til en omtale af J.P. Jacobsen-centret. Det er sikkert et ringe plaster på sår, som I og andre jo mener, centret er, men det er i hvert fald en god historie...
http://www.mthojgaard.dk/vi_ved_hvordan/storcenter_byggeri

Hilsen
Jesper

Henrik sagde ...

Hej
Ret skal være ret, MT-Højgaard kan da godt være stolte af den måde de løste opgaven på. Den side af sagen er gået ganske godt. Min anke går mest på resultatet. Ansvaret for udseendet ligger, ja hvor? Der er en arkitetkt som har tegnet huset højere, end æstetiske hensyn tilsiger og med et ydre, som lugter langt væk af at det ikke må være for dyrt. Der er især nogle politikere og nogle embedsmænd, som ikke har skænket hensynet til et samlet byrum en tanke, i bar benovelse over at få tildelt en butikscenter.

Andre steder i landet har man løst opgaven med noget større hensyn omgivelserne. Det vil vi vende tilbage til i et senere afsnit.