søndag, oktober 28, 2007

Mariko MoriI dag gik det straks bedre. Vi er lige kommet hjem fra Århus, hvor vi har set udstillingen på Aros med Mariko Mori. Den er bestemt anbefalelsesværdig. MM's udgangspunkt er en blanding af buddhisme, new-age spiritualitet og en meget nutidig teknologi. Det er der kommet en forunderlig udstilling ud af. Selv hvis man som jeg på forhånd opgav hovedattraktionen, en ufo som viser dine hjemebølger som billeder, er der noget at komme efter. Store fotos af særegne landskaber, med åndevæsener kopieret ind. Og en 3d film, med venlige aliens, og andre aliens, som man kunne kramme. Når man krammede dem, slog deres hjerte mærkbart. Udstilllingen indledes med en kort video af en installation fra en lufthavn, hvor kunstneren leger med en krystalkugle, mens hun hun synger en kort melodistump. Hele arrangementet er gennemsyret af en positiv atmosfære, som giver indtryk af en kunstner, som mener det alvorligt at vi alle er forbundne på et åndeligt niveau, og at det er en god ting at vi er det.
Der er mulighed for en spændende oplevelse, og hvor er der langt fra farver på et lærred til Mariko Moris 21.århundrede kunst med alle mulige materialer i brug.
Om hendes værk er langtidsholdbart vil tiden vise, jeg er ikke så sikker. Dertil er vi for tæt på en tradition med sødmefyldte, religiøse billeder og for tæt på et lillepigeunivers med pink og purple glasperler. Billedet viser Deres blogger, som spejler sig i et værk af Mariko Mori. Læs om udstillingen hos Aros.

Ingen kommentarer: