søndag, oktober 27, 2013

Demokratur
På Thisted gl. rådhus kan man for tiden se en udstilling, som hedder demokratur. I anledning af det forestående valgt til regionsråd og kommunalbestyrelse har Augusta Duel og Hans Christian Arnklit lavet denne udstilling. Det er angiveligt "koncept- og installationskunst der kradser i demokratiet".
Når der står konceptkunst foran en udstilling betyder det, at kunstneren først og fremmest vil vurderes på sine ideer, altså på konceptet. Det er fair nok, ingen vil falde i svime over selve udførelsen af f.eks. sofaen til sofavælgerne, lavet af så mange ark papir, som der var ikke afgivne stemmer til sidste regionsrådsvalg.
Personligt vil jeg gerne overraskes og udfordres af kunst, ikke mindst når der kun er ideen og konceptet at forholde sig til. Og så gør det næsten ondt, at det første man ser er en række kabiner til stemmeafgivelse. Jeg bliver ikke udfordret af noget, jeg selv og alle andre kunne være kommet i tanke om.
Med bange anelser kigger man bag forhænget, og ja, selvfølgelig er der bag hvert forhæng en række objekter, der kommenterer på forholdet mellem valg og demokrati og medindflydelse og så videre. Kommentarer på en sådan lidt café- kritisk måde, ikke noget der fornærmer nogen og mindst af alt os velmenende lidt til venstre for midten typer.
Det var ikke rigtigt noget at bevæger sig ud i regnen efter. Min største erkendelse den dag var, at blitzen på min telefon ikke blev tændt selv om jeg havde fingereret ved symbolet for tændt blitz.

Ingen kommentarer: