søndag, juli 08, 2012

Formidling og udstilling
I dag, søndag d. 8. juli, årets hidtil bedste sommerdag, var vi i Hanstholm for at se på køretøjer fra anden verdenskrig. Det var på forhånd annonceret som et træf, hvad det da stor set også var. Af seværdigheder var der en canadisk panserjæger, et køretøj til at nedkæmpe tanks med og så denne NSU Kettenkraftrad, eller blot Kettenkrad. Vi så, hørte og lugtede dem køre forbi, du kan se med her.
Det var nu lidt af en fuser, i kraft af placeringen ved Hanstholm Bunkermuseum havde jeg troet, at der var en form for formidling af hvad vi så, men der var blot tale om en ophobning af forskellige menneskers samling af alle mulige ting og sager fra ww2, herunder også køretøjer.
OK, der var sådan set ingen der havde lovet andet, så fejlen  var vor egen. Men skulle nogen være i tvivl, så er der pokker til forskel på at samle gamle ting sammen og så på et museum med perspektiv og formidling. Ovenstående forløber for vore dages atv er man nødt til at slå op i den engelsksprogede Wikipedia for at få en ide om, hvad den har skullet gøre godt for. Personligt er jeg ikke rigtigt overbevist, men hvad, tyskerne tabte jo også krigen.

Ingen kommentarer: