søndag, april 01, 2012

Rene Holm i Thisted


På Thisted gl. rådhus er der i øjeblikket en udstilling med Rene Holm med titlen "Human Fragility". Billedet herover er karakteristisk for udstillingen. Mennesker uden ansigter, malet med tykke pastose ( som i malingspasta ud af tuben) strøg, uden alt for mange raffinementer. Det handler ikke om kunsterens evner for at male ansigter, der er også et par fine portrætter på udstillingen.
Kunstneren var til stede ved ferniseringen og han blev da også spurgt om de manglende ansigter. Selv sagde han, at det ikke er enkeltpersoner han vil skildre, men typer, og at ansigterne derfor distraherer. Vi kan så spekulere på, hvilken type ung kvinde der har gang i en forhammer i en birkelund. Netop anonymiseringen forlener hende med en vis uhygge. Sammen med hendes placering i, hvad der normalt opfattes som idyl, giver det manglende ansigt en foruroligende stemning i billedet. Kunstneren pointerende, at hans billeder fortæller historie, og det er en alt andet end hyggelig historie vi har her. Og som al god billedkunst er der tale om en historie, der er bedst fortalt i billeder.
Vi får aldrig at vide hvad pigen er i gang med, og det er nok godt det samme. Udstillingen er værd at se og det kan nås endnu, den varer til 29. april.

Ingen kommentarer: