fredag, marts 30, 2012

Film og fupJeg har tidligere underholdt om gamle dage, hvor man fotograferede med film og om hvordan Kodak er på vej til at lukke.
Et af Kodaks produkter  var en sort-hvid film kaldet Tri-X. Den havde den fordel, at man kunne fotografere i dårligt lys, det var en såkaldt "hurtig" film. Ulempen var, at billederne blev lidt grynede, kornede.
Der er imidlertid fotografer, som brugte kornene æstetisk, som gjorde dem til en vigtig del af det billedmæssige udtryk. I dag gælder det f.eks. Kirsten Klein.
Hvis man ikke har lyst til at trækkes med besværlig og miljøfjendtlig kemi og dyre film behøver man ikke at give op. Man har også her digitale genveje. Hvor man i digital fotografi forsøger at undgå billedstøj, det anses for grimt, så er de gammeldags analoge korn i visse tilfælde efterstræbelsesværdige. Det i en sådan grad, at nogen har lavet et program som kan simulere analoge film. Øverst ses et billede direkte ud af digitalkameraet, nummer to er sat til gråtoner i billedbehandlingen og nummer tre er et simuleret Tri-X 400 ASA billede. Klik på billederne for at se dem lidt større.
Programmet hedder DxO Film Pack og kan downloades her.

Ingen kommentarer: