torsdag, november 26, 2009

Jimi Hendrix i Metroen

Dette er en hyldest til .. ja hvad? Først og fremmest til Jimi Hendrix, som var en af de sidste, som tilføjede rockmusikken noget nyt. Men også til Nokia, som har lavet filmkameraet og maskeret det som en mobiltelefon, til Microsoft, som har lavet et redigeringsprogram, som gør det muligt at lære at redigere film på 5 minutter. Og til et mindre kendt firma, som har gjort det muligt at konvertere Nokias film til noget som Windows kan håndtere. Filmen er taget en efterårsdag i Københavns Metro, ud af forruden.

Tilbage til rocken. Den er ikke død, men den har lugtet underligt et stykke tid. Bono sang om 3 akkorder og sandheden, tilbage i firserne og mere end ti år før det, i 1971 ca., døde Jimi Hendrix. Der er selvfølgelig kommet masser af fede bands til siden, men hvor meget nyt kan man egentlig lave, når man skal holde sig til sandheden og de famøse tre akkorder? Lige meget, Jimi Hendrix' musik holder stadig, hele vejen.

1 kommentar:

Jesper Hansen sagde ...

Enhver femtenårig knægt med en spade i hånden og en pc kan lave akkurat det samme som Jimi Hendrix - i dag! Det, der fascinerer ved Hendrix var nemlig, at han var den første, der gjorde det - og så endda helt uden pc-adgang! Det får det stadig til at løbe koldt ned ad ryggen på mig! Og Bono... Han har sgu aldrig tilført rocken noget som helst - bortset fra en ulidelig stemning af oxford-møde. Bvaddr.