søndag, oktober 19, 2008

FugleDer er mange måder at dyrke ornitologi på. Man kan rejse land og rige rundt for at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, eller man kan vente og se, hvad der kommer forbi. Vi har megen glæde af at fodre fuglene i haven. Småfuglene er vilde med solsikkefrø, solsorte og drosler spiser de æbler, vi ikke har lagt væk. Senere på vinteren spiser de også dem, vi har lagt væk, hvis de får chancen. De frækkeste vil gå langt for at skaffe sig den chance, de hopper gerne helt ind under halvtaget og op i de kasser, som vi opbevarer æblerne i.
Lørdag, mens vi sad og drak kaffe lød der et stort bump på vinduet, og da vi så op, fløj en solsort hastigt væk. Den var blevet skræmt af den tyrkerdue som var fløjet mod vores rude, for defter fortumlet at flyve videre. Det sker en gang imellem, for det meste overlever fuglen med en forskrækkelse.

Dagens quiz. Hvem skrev en novelle, hvor aftensmaden bliver reddet ved at en fugl flyver mod døren, for at blive spist af den sultne famile?

2 kommentarer:

jesper sagde ...

Jeg aner det ikke - men synes at kende den og så alligevel... Plottet kunne godt være H.c.andersen.


Jesper

Pernille sagde ...

Hej Henrik
Sikke en fin blog, du har. Far siger, at det er Agerhønen af Martin A. Hansen, men kan ikke finde ud af at efterlade en kommentar, men det kan jeg, så nu teamworker vi (far er med på telefon).
Rigtig god jul, og hils Anne.
Kh. Pernille