søndag, december 11, 2005

Multhy-Mini og Nordjyllands Kunstmuseum

Multhy-Mini I Thisted er en udstilling, hvis fællesnævner er, at kunstnerne kan og vil producere i små formater til overskuelige priser. Der er mange gode billeder, ikke mindst fra kunstnere, som fortrinsvis er kendt i lokalområdet. Udstillingen varer til d. 18.12.05, og der er kun åbent i weekenden.
På Nordjyllands Kunstmuseum gik vi ind for at se Carla Thonsgaards billeder i en retrospektiv ophængning. Man bliver altid glad og og godt humør af hendes naive-naivistiske billeder, men ligesom med bolcher er det kun sødt og sjovt, og man får også snart nok igen.
Så er der anderledes saft og kraft i Artapestry, som vist er en nyskabelse. (Tapestry triennalens hjemmeside er lidt uoverskuelig). Her vises vævekunst fra hele Europa, og der virkelig noget at komme efter. De udvalgte kunstnere formår at bruge et langsomt og svært medium til et fuldgyldigt, nutidigt kunstnerrisk udtryk, rækkende fra et naturinspireret, figurativt billede af en ildtorn-busk, via samfundskritiske kommentarer til det rent abstrakte, båret alene af af farver og former. Der er tale om en positiv overraskelse, især fordi Nordjyllands Kunstmuseum på det sidste har været lidt overstrålet af f.eks.Aros.

Ingen kommentarer: